Hoe kies ik een salontafel?


Salontafels hebben zoveel functies en zijn er in zoveel stijlen, vormen en materialen, dat u gemakkelijk verdwaalt in het ruime aanbod aan keuzes. Wij zijn er om u te helpen met deze lastige keuze zodat u uw perfecte salontafel kan vinden.

Voordat u begint met zoeken

Het is het beste om een salontafel te kopen nadat u de essentiële meubels, zoals een bank of stoelen, hebt gekocht. De ideale hoogte, diepte en breedte van een marmer salontafel hangt namelijk af van het aantal, de hoogte en de breedte van de bank en stoelen. Volg de volgende richtlijnen bij het meten voor een salontafel.

Hoogte salontafel

Voordat u na gaat denken over eigenschappen zoals de stijl en het type, is het belangrijk om na te denken over de hoogte van de salontafel. Hoewel de gemiddelde hoogte van de salontafel ongeveer 45 centimeter is, moeten de juiste afmetingen voor uw nieuwe tafel voornamelijk afhangen van de hoogte van de bank waarmee u deze wilt combineren. Over het algemeen moet de hoogte van uw salontafel binnen 2 tot 5 cm van de hoogte van de zitting van uw bank vallen. Zo behoudt u een comfortabele hoogte om vanaf de bank of stoel bij het tafeloppervlak te komen.

Afstand salontafel

Laat voldoende ruimte tussen de tafel en andere meubels zodat u gemakkelijk door de kamer kunt navigeren zonder tegen de salontafel aan te botsen. Zoals hierboven vermeld, is de ruimte tussen de salontafel en de bank belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat de ruimte tussen de salontafel en andere meubelstukken dat niet is. Zorg voor minimaal 75 centimeter ruimte tussen een salontafelen een tv-console of andere meubelstukken om de best mogelijke omgeving te creëren.

Stijl

Bepaal of u een eenvoudige salontafel wil of juist één die opvalt. In het eerste geval moet de salontafel in dezelfde stijl zijn als uw woonkamer en passen bij de bestaande inrichting en decoratie. Als u wilt dat uw salontafel opvalt, kies dan een contrasterende stijl, materiaal, kleur of vorm, zoals een visgraat salontafel.

marmer salontafel