Stoelen


In veel opzichten is de eetkamer het kloppende hart van het huis – een ruimte waar we eten, gezelschap delen en geweldige gesprekken voeren. Daarom is het zo belangrijk om een perfecte set eetkamerstoelen te kiezen, om een uitnodigende ruimte te creëren voor familie en vrienden. Natuurlijk betekent ‘perfect’ hier voor iedereen wat anders. Voor de een betekent het goedkope stoelen en voor de ander juist comfortabele stoelen. Omdat het lastig kiezen is, hebben we een aantal tips opgesomd.

Begin met het meten van de grootte van uw tafel en uw kamer. Zo weet u meteen hoeveel stoelen u nodig hebt en wat er daadwerkelijk in de ruimte past. Ovale en rechthoekige (of zelfs uitschuifbare) tafels bieden plaats aan meer, terwijl vierkante tafels over het algemeen prima plaats bieden aan 4 personen. Dat is ook een goed aantal voor ronde tafels, hoewel het ontbreken van hoeken betekent dat er meer mensen kunnen zitten.

Als u voor een luchtige, lichtere ruimte gaat, passen eenvoudige houten stoelen met strakke lijnen en open rugleuningen misschien goed in uw eetkamer. Als u van plan bent uw eetkamer te gebruiken voor gezelligheid of zelfs om te werken, dan kunnen gestoffeerde stoelen comfortabeler zijn om er langere tijd in te zitten.

Eetkamerstoelen met armleuningen (of fauteuils die in de eetkamer worden gebruikt) zijn geweldig voor eetkamers waar meer ruimte is. Ook is het een goede optie voor een gezelligere kamer. Als u weinig ruimte hebt, geef dan de voorkeur aan het comfort van de zitting en de rugleuning in plaats van u te richten op stoelen met armleuningen.

Dat brengt ons bij ons volgende punt: wees niet bang om te mixen en matchen. De tafel zal hoe dan ook dienen als anker voor je ruimte, dus begin vanaf daar en werk naar buiten toe. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door een paar bijpassende stoelen te kiezen die een licht of sterk contrast vertonen met de andere stoelen. U kunt ook verschillende stoelen mixen voor een gezellige, huiselijke sfeer in de kamer. Het vinden van een thema is de sleutel. Of dat nu gaat om kleur, prints of stijlen. Kijk op onze meubels outlet website voor meer inspiratie.

Stoelen