Salontafels


Salontafels zijn essentieel in binnenruimtes vanwege hun strategische plaatsing in het hart van een woonkamer. Vanuit functioneel oogpunt heeft een salontafel meerdere doelen. Het kan worden gebruikt om objecten op te leggen, te eten en als voetensteun. De meubelmarkt biedt tegenwoordig tafels in tal van uitvoeringen, maten en materialen. Het is echter essentieel om te bepalen welke het beste bij u en uw levensstijl past voordat u uw aankoop doet.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan een salontafel voldoende bewegingsruimte overlaten voor het resterende meubilair. Een ander essentieel aspect van een tafel is de hoogte, die iets lager moet zijn dan de zitplaatsen eromheen, zodat u gemakkelijk naar voren kunt leunen en er iets van kunt pakken. Houd er echter rekening mee dat als u huisdieren en kinderen hebt, een lage tafel af en toe kan zorgen voor gemorste drankjes.

De vorm van uw salontafel is bepalend voor de functionaliteit en de algehele sfeer van de ruimte. Ontwerpen zijn er tegenwoordig in meer dan alleen rechthoekige en ronde vormen, variërend van organische vormen tot asymmetrische profielen, zoals het geval is bij een visgraat salontafel. Als u rekening houdt met de grootte van de ruimte en uw levensstijl, kunt u uw opties beperken. Een combinatie van twee tafels is bijvoorbeeld het meest geschikt voor een grote leefruimte, omdat ze een groter oppervlak innemen. Aan de andere kant zijn ronde ontwerpen geschikt voor een compacte ruimte, wat bijdraagt aan een gezellige sfeer. Een rechthoekige tafel met een minimalistisch design vormt een klassieke toevoeging aan een L-vormige opstelling.

Niets is belangrijker dan het materiaal van de tafel, omdat dit rechtstreeks verband houdt met de duurzaamheid. Hoewel hout een klassiek materiaal is en algemeen de voorkeur geniet, is het om voor de hand liggende redenen misschien niet de beste keuze als u honden in de buurt hebt. Glazen tafels zijn geweldig omdat de transparantie van het glas de illusie geeft van een meer open en lichte ruimte. Een marmer salontafel is een andere uitstekende en duurzame optie als u er goed voor zorgt.  

Salontafels